Országos véradónapot – idén 32 helyen

Országos Véradó Napot szervez a Magyar Vöröskereszt és a Tesco áruházlánc pénteken az ország 32 pontján. A 18 és 65 év közötti, egészséges felnőtteket délután kettőtől este hét óráig várják.

A Tesco és a Vöröskereszt immár 11. alkalommal szervez közös véradást. Az évente kétszer megrendezett akció évek óta a legnagyobb a maga nemében. A szervező cég egy-egy ajándékcsomaggal kedveskedik a véradóknak, aki pedig helyesen tölti ki a Vöröskereszt és a Tesco közös kérdőívét, ajándékutalványt is nyerhet.

Budapesten a Camponában, a Fogarasi úti, a pesterzsébeti és a Pesti úti Tescoban várják a véradókat. A további helyszínek: Ajka, Békéscsaba, Budaörs, Debrecen, Eger, Érd, Esztergom, Gyöngyös, Győr, Hódmezővásárhely, Jászberény, Kecskemét, Keszthely, Komárom, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pápa, Pécs, Salgótarján, Siófok, Sopron, Szarvas, Szeged, Székesfehérvár Palota, Szentes, Veszprém, Zalaegerszeg.

Nyáron a nagyobb turistaforgalom miatt mindig nő a közúti balesetek száma, ráadásul ilyenkor sokan vannak szabadságon és emiatt kevesebb a véradó.