Országos tisztújítás után, megyei választás előtt

Nyíregyháza – Az SZDSZ, a Magyar Liberális Párt, az országos tisztújítás után, megyei vezetőséget is választ hamarosan – mondta el a szervezet pénteki sajtótájékoztatóján Jüttner Csaba jelenlegi megyei elnök.

A politikus az országos tisztújításról is szólt. Elmondta, hogy egy egészséges versenyben lett Kóka János a párt országos elnöke. Nem szervezeten belüli csatározás volt ez, hanem szakmai érvekkel alátámasztott választás, mely jelentős szellemi erőket szabadított fel nem csak a küldöttekben, hanem a párt valamennyi tagjában. Ennek jegyében szeretnének megyei vezetőséget is választani, melyre majd május közepén kerül sor. Kiss Gyula alelnök fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az SZDSZ megalakulása óta, következetes politikát folytat és személyi döntéseknél is, egység jellemzi a szervezetet.

Jüttner Csabamegyei elnök fontosnak tartotta kommentálni a közelmúltban lemondott Molnár Lajos lemondásáról szóló híreket. A politikus úgy véli, hogy az egészségügyi tárca vezetője olyan reformok elindítását kezdt el, melyet eddig senki nem mert felvállalni. Véleménye szerint, a most elindult reformokért, a jövőben a közvélemény részéről elismerést kap majd a hajdani tárcavezető, hiszen a változások az állampolgárok érdekeit szolgálják.

– Sipos Marianna –