Országos tisztifőgyógyszerész: könnyebbé vált a gyógyszertárak keresése az új rendszerrel

Akt.:
Budapest – Az országos tisztifőgyógyszerész szerint könnyebbé vált a gyógyszertárak keresése az új rendszerrel.

Horváth-Hutás Tamás az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában arról a patikakeresőről beszélt, amely hétfő óta elérhető az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján, a www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso címen.

Az országos tisztifőgyógyszerész kiemelte: noha eddig is létezett adatbázis, amelynek segítségével meg lehetett találni a közelben lévő gyógyszertárakat, abban bonyolult volt keresni, mivel Excel-táblázatban tették közzé.

Az új rendszerben különböző kategóriákra lehet szűrni, irányítószám szerint kilistázhatóak a patikák, és akár szótöredékekre is rá lehet keresni – mondta, hozzáfűzve: egy rendszeren belül megtalálhatóak az ügyeletes és a készenléti patikák adatai.

Horváth-Hutás Tamás arról is beszélt, hogy 2006 és 2010 között liberalizálták a patikák működését, és ekkor minden létező marketingeszköz megjelent a gyógyszertárakban. Ez a gyakorlat 2010-ben megszűnt, azóta a patikákat az egészségügyi ellátórendszer részének tekintik. Ettől még azonban van verseny a gyógyszertárak között – közölte.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s