Országos osztálykirándulás: meglesz a rekord

Nagy az érdeklődés a nyáron induló új diákfesztivál iránt. Az ország minden részéről érkeznek jelentkezések, úgy tűnik összejön 3 ezer felsőtagozatos és középiskolás 4 napra, és akkor a világ legnépesebb osztálykirándulásaként a Rekordok könyvébe is bekerülhet a rendezvény.

Az Országos osztálykirándulás ötletét az adta, hogy a kiskamasz, kamasz korosztálynak nincs olyan fesztiválja, mint például a kisebbeknek a Gyereksziget, a nagyobbaknak pedig az EFOTT vagy a Diáksziget – mondta a Független Hírügynökségnek a Nagy Anita, programfelelős.

A felsőtagozatosoknak és középiskoláknak szervezett rendezvény május 31. és június 3. között lesz Tiszafüreden. A Tisza-tó közelsége miatt sok viziprogram lesz, köztük kajakozás és strandfoci, kirándulásokon lehet majd megismerni a környék állat- és növényvilágát. Kézművesfoglalkozásokon a vízparti települések életét mutatják be a tanulóknak, ki is próbálhatják majd például a halászhálófonást vagy a fazekasságot.

Körülbelül 100 osztályt, 3000 diákot várnak az új, induló fesztiválra, ennyit tudnak elszállásolni. A szervezők szeretnék benevezni a rendezvényt a Guinnes könyvbe, mint a “legnépesebb osztálykirándulás” – ilyen kategória még nincs a rekordok között.

Az eddigi jelentkezések szerint legalább 800-an utaznak távolabbról a 4 napos rendezvényre – például Dunaújvárosból, Nagykanizsáról és Vácról. Helybeli, környékbeli tanulókkal együtt – akik részt vesznek a fesztiválon, de nem alszanak ott – összejöhet 3 ezer diák és azzal rekordot állíthatnak.

A jelentkezésekkel egyidőben nő a programok száma is, az elmúlt hetek tárgyalásainak eredményeként a Szigetről már jól ismert “civil falu”-t Tiszafüredre is elviszik, az ÖKO-Pannon Kht. egy szelektív hulladékgyűjtő roadshow-val, az Öngondoskodás Alapítvány pedig tőzsdejátékkal segíti a rendezvényt.

Részletes információkat interneten lehet olvasni a dtpress.hu oldalon, ugyanitt lehet jelentkezni is.

Jövőre is vízpartra tervezik az Országos Osztálykirándulást, a Balaton, Zánka lenne a következő helyszín.