Országos nap Mezőkövesden

Mezőkövesd – 27. alkalommal rendeztek Országos Sclerosis Multiplex Napot és Konferenciát.

Mezőkövesd. A szeptember 18-án és 19-én lezajlott eseményen több mint kétszázan vettek részt, azonban nemcsak hazánkból, hanem a környező országokból, például Romániából, Szlovákiából is érkeztek SM betegek. Jelenlegi adatok alapján Magyarországon 8000 ember él ezzel a betegséggel. A konferencia keretében az SM betegek előadást hallgathattak meg egyebek mellett az általuk használható gyógyszerekről, készítményekről, illetve a Heves Megyei SM Központban is igénybe vehető mozgásszervi, pszichológiai és egyéb rehabilitációs lehetőségekről, valamint a fájdalomcsillapítás módjairól.

Emellett a Hanna blogja című könyv szerzője, Nikodém Vanda is bemutatkozott, valamint Ternován Zoltán SM beteg is beszámolt a 16 nap Magyarország körül elnevezésű akcióhoz fűződő élményeiről.

Az eseményen Vincze-Marton Nikoletta, a Magyar SM Társaság elnöke üdvözölte a megjelenteket, majd dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntötte a konferencia résztvevőit. Ezt követően Gáspár László, a Mezőkövesdi Sclerosis Multiplex Klub elnöke osztotta meg gondolatait.

ÉM
hirdetés


hirdet�s