Országos cserkésznap kerékpártúrákkal és agyaggalamb-lövészettel

Budapest, 2015. április 22., szerda (MTI) – A Magyar Cserkészszövetség a helyi cserkészcsapataival közösen idén több városban is megrendezi az országos cserkésznapot, amelyen többek között íjászattal, kerékpártúrákkal és agyaggalamb-lövészettel várják az érdeklődőket.

Szerencsen péntektől vasárnapig tartanak a programok, amelyek között számháború, bábkészítés, aszfaltrajz-verseny, arcfestés és környezetvédelmi bemutató, valamint íjászat, kovácsolás, népi játékok készítése, kőfaragás, üvegfestés és moldvai táncház is szerepel, a 18 év felettiek pedig kipróbálhatják az agyaggalamb-lövészetet.

Szombathelyen a bábszínház, arcfestés, falmászás, táncház és különböző kézműves programok mellett lesz kerékpártúra a 700 éves jáki templomhoz és a jáki cserkészoszlophoz, éjszaka pedig távcsöves csillagnézés és obszervatóriumi látogatás várja az érdeklődőket szombaton – közölték a szervezők az MTI-vel.

Székesfehérváron is szombaton rendezik meg az ingyenes cserkésznapot, amelyen bűvész-bemutató, falmászás és papírsárkány készítése is szerepel a programkínálatban. Az ünnepélyes megnyitó után a jelenlévő cserkészek élőképként óriás liliomot formálnak.

Pécsett kisvasutazás, kreatív játékok, városismereti verseny, rekeszmászás szórakoztatja a közönséget szombaton. A cserkésznap mindegyik helyszínen ingyenes és nyitott bárki számára, azonban helyszíni regisztrációhoz kötött.

– MTI –