Országjáró „lovas csalogató”

Lovastábor
Lovastábor
A lovas kultúra nem csak történelmünk része, ma is űzhető tevékenység. Ehhez országszerte kétszáznál is több lovas létesítmény kínálja szolgáltatásait változatos programokkal.

A gazdag kínálatból mindenki megtalálhatja a kedvére való szolgáltatást. A kiválóan lovagló sportember, a hobbilovas, a lovagolni tanulni vágyó és a csupán a lovak látványáért rajongó vendég is.

Világszerte egyre kevesebb az olyan területek száma, ahol szabadon és biztonságban lovagolhat az ember, tiltó táblák és kerítések nélkül. Magyarország legfőbb vonzereje éppen ez a lovagolni szándékozók számára, a szinte korlátlan lehetőségeket kínáló tereplovaglás. Hazánk természeti csodái a felfedezés igazi örömét nyújtják a lóháton barangolóknak. A gazdag állatvilággal rendelkező erdős hegyek és völgyek, a folyópartok, a füves és homokos puszták, múltunkat idéző várak, várromok, kastélyok, a hagyományainkat őrző kis falvak megannyi felejthetetlen szépséget kínálnak. Pusztáink, nemzeti parkjaink, erdeink kitűnő talaja kora tavasztól késő őszig jól lovagolható.

Különböző igényekhez

A legkülönbözőbb igényeket kielégítő lovas létesítmények színesítik a hazai turisztikai kínálatot, speciális és sokrétű lovas szolgáltatásokkal várják az érdeklődőket. A többcsillagos szállodáktól, főúri kastélyoktól a középnemesi kúriákon át a hangulatos, nádfedeles parasztházakig, mindenki megtalálhatja a leginkább kényelmére és kedvére valót. Magyarország lovas létesítményei egyben a magyar konyhaművészet központjai is, ahol kiváló szakácsok ízletes specialitásaikat, a magyar konyha gasztronómiai különlegességeit kínálják.
Számos helyszínen található lovas iskola, mely foglalkozik kezdő és haladó lovas oktatással. Gyakorlott lovasok számára a lovas turizmus legkülönlegesebb, legtöbb élményt nyújtó programja a lovas túra. Igazi csemegét jelent az őszi-téli vadászlovaglás, amely a lovaglószezon befejezésének és az új szezon kezdetének méltó megünneplése. Több létesítményben folyik magas szintű díjlovagló-, díjugrató– és militaryképzés. A lovassportok közül számos helyen kipróbálható legsikeresebb lovassport szakágunk is, a fogathajtás, amelyben több világ- és Európa-bajnoki győzelemmel büszkélkedhetnek neves hajtóink.

Gyerekeknek lovastábor

Hazánkban is egyre ismertebbé és keresettebbé válik egy új lovas turisztikai szolgáltatás, a gyógylovagoltatás, amely szerte a világban nagy érdeklődésre tart már számot. A lovas programok a gyermekek számára is kínálnak lovas üdülési lehetőségeket, kezdő és haladó lovas táborokban.

A család lovardája
A magyar ember lóra termett! Miért ne próbálnád ki Te is? Április 14–22. között A család lovardája elnevezésű programban kilenc napot tölthetsz a gyönyörű állatok társaságában, s eredhetsz új élmények nyomába.
Győződj meg róla személyesen, hogy – a közhiedelemmel ellentétben – a lovaglás sokak számára elérhető és a nyári lovas táborok sem kerülnek többe, mint bármely más egyhetes üdülés, vagy tematikus tábor. Ugyanakkor a lovaglás megtestesíti a szabadságot és azt az élményt, amire valamennyien vágyunk. A ló azoknak is különleges, a mindennapi szürkeséget feledtető, varázslatos világot megnyitó élményt ad, akik csak szemlélik a vágtató méneseket, vagy a poroszkáló lovasokat. A lovak közelsége energiával és szeretettel ajándékoz meg, életerővel tölt fel, egész életre szóló élményt nyújt.
Látogass hát el családoddal az említett időpontban „A család lovardája” eseménysorozathoz csatlakozott 100 lovarda valamelyikébe, ahol a lovas szolgáltatásokon túl a szállás díjából is 50 százalékos kedvezményt nyújtanak.
Indulj el Te is az „Új élmények nyomában!”