Steadfast Defenders

2024.03.16. 14:54

Hatalmas hadgyakorlattal készül a NATO Oroszország ellen (videó)

Évtizedek óta nem látott hadgyakorlatot tart a NATO 2024-ben, ami jelenleg is zajlik a Steadfast Defenders név alatt, és mind a 32 szövetséges ország részt vesz benne több mint kilencvenezer katonával.

MW

A brit védelmi minisztérium által 2024. március 14-én készített képen a Prince of Wales repülőgép-hordozó tizenöt hajóból álló flottát vezet a Nordic Response fedőnevű NATO-hadgyakorlaton Észak-Európában. A manővereket a Steadfast Defender-24 NATO-hadgyakorlat keretében tartják

Forrás: MTI/AP

Fotó: Belinda Alker

A NATO különböző országaiban végrehajtott gyakorlat a NATO új védelmi tervein alapul, és bemutatja, hogy a szövetség képes gyorsan bevetni az Észak-Amerikából és a szövetség más részeiből érkező erőket Európa védelmének megerősítésére – írja a Magyar Nemzet.

Világosan demonstrálja a Steadfast Defenders a NATO transzatlanti egységét, erejét és eltökéltségét, hogy mindent megtegyünk egymás és közös értékeink védelmében

 – írják a hivatalos YouTube-csatornájukon.

A hadgyakorlaton részt vesz több mint ötven haditengerészeti eszköz, beleértve a repülőgép-hordozókat, fregattokat, korvetteket és rombolókat is. Több mint nyolcvan légi jármű, köztük F35-ösök, FA18-sok, Harrier, F15-ösök, helikopterek és pilóta nélküli légi járművek. Ezenkívül több mint 1100 harcjármű, köztük 166 harckocsi, 533 gyalogsági harcjármű (IFV) és 417 páncélozott személyszállító (APC) – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

A szövetség tájékoztatójából kiderül: az STDE24 egy nemzeti és többnemzetiségű nagyszabású gyakorlatsorozat, amely 2024. január 24-től május végéig tart.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában