Elismerések

2024.02.23. 23:12

Maruzsa Zoltán: a diákolimpiák történetében tavaly szerepeltek a legsikeresebben a magyar fiatalok

A nemzetközi tudományos diákolimpiák történetében magyar fiatalok a legtöbb érmet tavaly szerezték - mondta Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára pénteken Budapesten.

MW

Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára elismerést ad át a 2023-as nemzetközi tudományos diákolimpiákon sikeresen szerepelt versenyzők és felkészítő tanáraik díjátadóján a Belügyminisztériumban 2024. február 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

 Az államtitkár a 2023-as nemzetközi tudományos diákolimpiákon sikeresen szereplő tanulóknak és felkészítő tanáraiknak adott át elismeréseket. Maruzsa Zoltán elmondta: a fiatalok tavaly 36 diákolimpiai érmet szereztek, ebből 4 arany-, 14 ezüst- és 17 bronzérem volt, valamint csapatban is szereztek egy bronzérmet. Emellett a nemzetközi tanulmányi versenyekről további 11 érmet hoztak el a kiemelkedő tudású magyar fiatalok. 

Az államtitkár kiemelte: 

a köznevelési államtitkárság kiemelt figyelmet fordít a tehetséggondozásra, emellett a Nemzeti Tehetség Programon keresztül 2023-ban négymilliárd forinttal támogatták a tudományos versenyeken, diákolimpiákon való részvételt, azok megrendezését. 

Maruzsa Zoltán szerint a diákok eredménye azt mutatja, ez jó befektetés. 

Az államtitkár hangsúlyozta:

 a diákok méltóképpen képviselték iskolájukat, lakóhelyüket és Magyarországot a rangos nemzetközi mezőnyben, és reményét fejezte ki, hogy a sikerük tovább növeli választott tudományáguk iránti érdeklődésüket. 

Úgy vélte, a diákok birtokában lévő tudás az egyéni érvényesülés kulcsa lehet, de egyben olyan erőforrás is, amivel az egyéni érvényesülésen túl a szűkebb és tágabb környezetük is gazdagodhat. 

Maruzsa Zoltán szerint kiemelt elismerés illeti a csapatvezetőket, felkészítőket és támogatókat, akiknek köszönhető a tudás iránti igény felkeltése, az egymásra épülő ismeretek rendszerbe foglalása, átadása, az abban való tudományos elmélyülés. Az államtitkár megköszönte nekik a tehetségek felfedezését, érvényesülésük elősegítését. 

A díjazott fiatalok a biológiai, csillagászati és asztrofizikai, filozófiai, fizikai, földrajzi, informatikai, kémiai, matematikai és nyelvészeti diákolimpiákon és tudományos versenyeken vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában