Akták

2024.02.09. 12:32

A német külügyminiszter, Annalena Baerbock nagyapja lelkes támogatója volt a náci pártnak

Eddig nem ismert dokumentumok kerültek elő a politikusról, amikről állítólag semmit nem tudott.

MW

Annalena Baerbock német külügyminiszter

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Dumitru Doru

Kiáll Izrael mellett, küzd az antiszemitizmus ellen, és világszerte az együttélésért kampányol. Annalena Baerbock, a Zöldek német külügyminisztere megemlékezéseken gyakran beszél nagyapjáról, Waldemarról és annak háborús múltjáról. Most azonban olyan belső dokumentumok kerültek nyilvánosságra, amelyek világos képet festenek a náci nagypapáról – írja a Magyar Nemzet a Focus cikke alapján.
A dokumentumok szerint Baerbock nagyapja mérnök volt egy légvédelmi ágyúkat javító egységben. Az is szerepel benne, hogy lelkes támogatója volt a náciknak. Az akta szerint Waldemar Baerbock ezredes elkötelezett nemzetiszocialista volt.


Baerbock nagyapja teljes mértékben a nemzetiszocializmus oldalán állt: Hitler Mein Kampf című könyvét többször is figyelmesen elolvasta, és teljesen a nemzetiszocializmus talaján állt. 1944-ben a Kardos Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki. A náciknál ez az ellenséges tűz alatt végrehajtott akcióban szerzett különleges érdemekért vagy a katonai hadviselésben szerzett különleges érdemekért járó magas kitüntetés volt.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában