Svájci vélemény

2024.01.21. 17:47

Orbán nagyobb kockázatot jelent, mint Putyin

Egy svájci lap szerint Orbán Viktor nagyobb kockázatot jelent, mint Vlagyimir Putyin – írja a Mandinerre hivatkozva a Magyar Nemzet.

MW

A svájci lap szerint Orbán nagyobb veszélyt jelent Putyinnál is

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Adnan Cerimagic, a berlini Európai Stratégiai Kezdeményezés nevű agytröszt elemzője a svájci Neue Zürcher Zeitungnak adott interjút, amelyben a Nyugat-Balkán térség szakértője hosszasan beszélt arról, hogy szerinte Orbán Viktor régiónkra nézve nagyobb kockázatot jelent, mint Vlagyimir Putyin – írja a Mandinerre hivatkozva a Magyar Nemzet. Ezt az elemző azzal indokolta, hogy már maga az is nagy veszély, hogy Orbán jó viszonyt ápol Alekszandar Vucsics szerb elnökkel.

Belgrád és Banja Luka számára Orbán jelenti a példaképet

– jelezte a szakértő, aki amiatt is aggódik, hogy Putyin mellett mostanra Orbán is megkapta a Boszniai Szerb Köztársaság legmagasabb kitüntetését.

Adnan Cerimagic kifejtette, az, hogy Orbán támogatja Milorad Dodik boszniai szerb vezetőt is, politikai tőkét kölcsönöz a boszniai szerb politikusnak, azaz szerinte itt jelenik meg, hogy 

Orbán több rombolást visz végbe a régióban, mint Putyin.

 A berlini agytröszt elemzője felszólította az EU-t és a NATO-t: 

meg kell mutatni Orbánnak és Vucsicsnak, hol a piros vonal.

Kiemelte: Orbánt, Dodikot és Vucsicsot összeköti az a mód is, ahogyan a demográfiáról vagy a migrációról gondolkodnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában