Vatikán

2024.01.14. 15:55

Ferenc pápa szerint a háború önmagában emberiesség elleni bűn

A háború önmagában emberiesség elleni bűn - jelentette ki vasárnap Ferenc pápa, aki ismételten békét szorgalmazott Ukrajnában és a Közel-Keleten.

MW

Ferenc pápa Úrangyala (Angelus) imádságot mond vatikáni lakosztályának a római Szent Péter térre néző ablakából 2024. január 14-én

Forrás: MTI/EPA/ANSA

Fotó: Angelo Carconi

"Ne feledkezzünk meg erről. Az embereknek, a világnak békére van szüksége" - mondta a pápa heti úrangyala imája után.

Az imában az egyházfő felszólította az embereket, hogy ne feledkezzenek meg azokról, akik a háború kegyetlensége miatt szenvednek a világ több részén. 

Ismételten békére szólított fel Ukrajnában és Gázában is.

"Imádkozzunk azért, hogy akiknek befolyásuk van ezekre a konfliktusokra, gondolkodjanak el azon a tényen, hogy a háború ezeket nem oldja meg, csak halált ont a polgári lakosok között, lerombolja a városokat és az infrastruktúrát" - mondta a pápa.

Vasárnap van a századik napja, hogy a Hamász iszlamista palesztin szervezet fegyveresei a Gázai övezetből Izraelre támadtak, ahol megöltek 1200 embert, megsebesítettek további háromezret és mintegy 250 embert elhurcoltak, akik közül sokan a mai napig sem szabadultak ki. Az Izrael Állam történelmének legsúlyosabb támadására válaszul Izrael hadjáratot indított a Gázai övezetben a Hamász felszámolására, amelyben csaknem 30 ezer palesztin halt már meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában