Egybevágó nemzeti érdekek

2023.12.15. 15:24

Szijjártó Péter gratulált az új lengyel külügyminiszternek kinevezéséhez

A magyar miniszter telefonon gratulált Radoslaw Sikorski új lengyel külügyminiszternek a kinevezéséhez és megállapította, hogy több dologban értenek egyet, mint gondolták.

MW

Szijjártó Péter gratulált az új lengyel külügyminiszternek kinevezéséhez

Forrás: Facebook / Szijjártó Péter

A magyar külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán azt írta: telefonon tárgyalt új lengyel kollégájával, akivel ugyan volt néhány hónapos átfedés az előző külügyminiszteri ciklusa alatt, de ez az idő nem volt elég arra, hogy személyesen is találkozzanak.

Most gratuláltam ismételt kinevezéséhez, sok sikert kívántam neki, hiszen a testvéri Lengyelország sikeressége Magyarország érdeke is. Ha röviden akarnám összegezni a 20 perces beszélgetésünket, akkor azt mondanám: kiderült, hogy több dologban értünk egyet, mint gondoltuk

– írta Szijjártó Péter.

Közölte: mindketten fontosnak tartják a visegrádi csoportot, melynek hatékony működése hozzásegítheti a két országot egybevágó nemzeti érdekeik érvényesítéséhez, továbbá egyetértettek a határvédelem fontosságában is.

Tájékoztattam új kollégámat arról, hogy a déli határunk folyamatos támadás alatt áll és már az idén is 200 ezer illegális bevándorlót állítottunk meg. Egyetértettünk abban is, hogy a nemzeti kisebbségek jogait tiszteletben kell tartani, és ez egy olyan európai érték, amelyhez minden körülmények között ragaszkodnunk kell" - fogalmazott Szijjártó Péter, aki hivatalos magyarországi látogatásra hívta meg új lengyel kollégát. Radoslaw Sikorski örömmel vette a meghívást és majd egyeztetik az időpontot és a részleteket

– írta Facebook-oldalán a magyar külügyminiszter.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában