Szabályok

2023.12.12. 22:21

Szánthó Miklós: Magyarországon is folyik az érzékenyítés a woke ideológiára

Az Alapjogokért Központ főigazgatója a Bolond lyukból - A polkorrekt őrület szemléje 2023 című könyv bemutatóján rámutatott, amolyan "csendes eső taktikájával" a globális trendeknek megfelelően folyik a "fű alatti" érzékenyítés a streamingszolgáltatók által.

MW

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója beszédet mond az intézmény gondozásában megjelent, Bolond lyukból - A polkorrekt őrület szemléje 2023 című könyv bemutatóján Budapesten 2023. december 12-én

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

A "csendes eső taktikájával" Magyarországon is folyik az érzékenyítés a woke ideológiára - mondta az Alapjogokért Központ főigazgatója az intézmény gondozásában megjelent, Bolond lyukból - A polkorrekt őrület szemléje 2023 című könyv bemutatóján kedden Budapesten.

Szánthó Miklós köszöntőjében rámutatott arra, hogy a gyermekvédelmi törvény és a magyar alaptörvényben foglalt szabályok ellenére amolyan "csendes eső taktikájával" a globális trendeknek megfelelően folyik a "fű alatti" érzékenyítés a streamingszolgáltatók által.

Megemlítette, hogy Magyarországon is megjelent már gyermekeknek szánt érzékenyítő mesekönyv. Hozzátette: Magyarországon is vannak úgynevezett "drag queen" előadások bárokban és egyéb úgynevezett kulturális intézményekben.

Szépen lassan ide is bekúszik - mondta, majd megjegyezte: "elképzelhetjük, mi lenne a helyzet egy DK-Momentum-kormány, illetve parlamenti többség esetén".

SZILVAY Gergely
Szilvay Gergely, a Mandiner főmunkatársa, Máthé Zsuzsa, a Szent István Intézet igazgatója, Kőszegi Éva, az Alapjogokért Központ külső kutatója és Enyedi Krisztina, az Alapjogokért Központ politikai elemzője, moderátor kerekasztal-beszélgetésen az Alapjogokért Központ gondozásában megjelent, Bolond lyukból - A polkorrekt őrület szemléje 2023 című könyv bemutatóján
Fotó: Lakatos Péter / Forrás: MTI

Szánthó Miklós hangsúlyozta, mindenekelőtt tudni kellene, mi az a "politikai korrektség", a woke, az eltörlés kultúrája, amit nevezhetnénk szélsőséges liberalizmusnak, neomarxizmusnak vagy bármi másnak; ez az ideológia abból indul ki, hogy emberi gyarlóságok nincsenek, csak társadalmi igazságtalanságok.

Ezeket az elnyomásokat "társadalmi mérnökösködéssel" kell orvosolni - vélekedett. Úgy fogalmazott: ezek a "mérnökök" jobban akarják tudni, hogy mi a 

jó nekünk, hogyan nézhet ki egy társadalom, egy ország. Meg akarják mondani, milyen szavakat szabad használni és milyeneket nem.

Az Alapjogokért Központ 2018 óta szemlézi a polkorrekt tartalmakat - jegyezte meg a főigazgató, jelezve, akkor még úgy érzékelték, hogy ez csak amolyan nyugati "marháskodás", ami nálunk elképzelhetetlen.

A régi és az új marxistákat összehasonlítva megállapította: a múltban el akarták feledtetni velünk, ki az istenünk, mi a hazánk, a jelenlegiek már azt is el akarják feledtetni, hogy fiúk vagy lányok vagyunk.

Kitért arra is, hogy a migráció és a menekültjog kérdését szómágiával sikerült eltorzítani. Abból, hogy ha valakit üldöznek, annak az első biztonságos országban joga van menedékhez, sikerült egy globális szociális biztonsághoz való jogot teremteni.

Szánthó Miklós hozzátette, hogy mindez jelen van a mindennapi politikában is. Az Európai Unió több éve indított jogállamisági eljárására emlékeztetett, amelynek az volt az alapja, hogy a magyar alaptörvény egy férfi és egy nő szövetségeként definiálja a házasságot, és ez az unió szerint sérti a jogállamisági sztenderdeket.

Az EU-s pénzek befagyasztásáról azt mondta, hogy az a magyar gyermekvédelmi törvény miatt történt.

Szerinte Magyarország a "józan ész szigete" Európában. Van lehetőségünk védekezni, beadni a "józan ész és a normalitás oltását" - fogalmazott. Hozzátette, ehhez tudnunk kell arról, hogy Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban miként sikerült "átmosni" a társadalmak agyát.

Egy ilyen figyelmeztetés a most megjelent kötet - mondta Szánthó Miklós.

A főigazgató köszöntője után kerekasztal-beszélgetést tartottak a témában Máthé Zsuzsa, a Szent István Intézet igazgatója, Kőszegi Éva, az Alapjogokért Központ külső kutatója és Szilvay Gergely, a Mandiner főmunkatársa részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában