Betegség

2023.12.01. 20:35

Javul Ferenc pápa állapota

Már nincs láza, de az antibiotikum-kúrát még mindig folytatja.

MW

Ferenc pápa 2023. november 30-án a vatikáni VI. Pál-teremben

Forrás: AFP

Fotó: Tiziana Fabi

Istennek hála, még élek

– mondta a csütörtökön, az Etika az egészségmegőrzésben elnevezésű konferenciára összegyűlt szemináriumi hallgatóknak. Róma püspöke az egészsége miatt aggódóknak elmondta: az orvosi vizsgálatok azt állapították meg, hogy nem tüdő-, hanem súlyos hörgőgyulladása volt, melyet intravénás antibiotikum-kúrával kezeltek. Kitért arra is, hogy az orvosok azért nem javasolták a dubaji klímacsúcson való részvételét, mert úgy ítéltek meg, hogy az ottani nagy meleg, a magas páratartalom, valamint a légkondicionált helyiségek hőmérsékletének váltakozása könnyen újra megbetegítheti.

A kihallgatásra összegyűlt személyek, valamint a hívek megnyugtatására az is elmondta, hogy már nincs láza, de az antibiotikum-kúrát még mindig folytatja.

A katolikus egyházfő egészségének megromlása szombaton kezdődött, amikor influenzás tünetek miatt kénytelen volt törölni az aznapi fogadásokat. Matteo Bruni szentszéki sajtószóvivő tájékoztatása szerint a délután folyamán a pápát a Vatikán közeli Gemelli-kórházba szállították kivizsgálásra. Vasárnap a lakosztályában maradt, a Szent Péter téren az Úrangyala imádságra összegyűlt hívekhez szóló üzenetét nem ő, hanem közvetlen munkatársa olvasta fel. A szerdai általános kihallgatáson sem volt ereje, hogy hosszasan beszéljen, ott is más olvasta fel helyette a katekézist.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában