Cenzúra

2023.11.26. 11:12

Törölte a Facebook a PestiSrácok.hu oldalát

„A Facebook érdemi indoklás nélkül törölte véglegesen (!) a PestiSrácok.hu hivatalos oldalát. Gondolom elkezdődött a kampány, a verseny pedig »fair«” – olvasható Dezse Balázs, a lap munkatársának bejegyzésében.

MW

Tüntetés a Google budapesti székháza előtt, miután a cég törölte a PestiSrácok.hu Youtube-csatornáját

Forrás: Pestisrácok.hu

Fotó: Horváth Péter Gyula

Mint ismert, teljes tiltás olyan esetekben szokott történni, ha egy oldal súlyosan megsérti a Facebook közösségi alapelveit, arról azonban egyelőre nincs semmilyen információ, hogy az említett lapnál ez konkrétan miért történt meg – fűzte az esethez a Mandiner.

Itt a szerkesztőség válasza

A szerkesztőség közleménye szerint veszélyes személyek és szervezetekre vonatkozó szabályozás megsértését és kéretlen tartalmak közzétételét róják fel a PestiSrácok.hu-nak. A portálon azt írják:

Mindez számunkra teljességgel érthetetlen, hiszen nem népszerűsítünk terrorista, vagy bűnözői csoportokat,

az említett Hunnia-ügy fejleményeiről például a teljes magyar média beszámolt. Egy hír- és véleményportál Facebook-oldala esetében a »kéretlen tartalom közzététele« pedig teljességgel érthetetlen.

A cikkben reményüket fejezik ki, hogy hétfőn a Facebook cenzorai felülbírálják a döntést és helyreállítják az oldal elérhetőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában