Adaptive Hussars 2023

2023.11.15. 22:34

Tisztjelöltek is részt vesznek a hadgyakorlaton (videó)

A 400 tisztjelölt 16 katonai szervezettel együttműködve fontos ismeretekre tesz szert a különböző szintű gyakorlatok során szakaszparancsnok és kiképző altiszti feladatkörökben, illetve adminisztratív területen a zászlóalj- és dandártörzsekben.

MW

Az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos gyakorlat része a november 14-én induló „Interceptor” légi műveleti gyakorlat is, amelybe a honvéd tisztjelöltek is bekapcsolódnak

Forrás: honvedelem.hu

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán tanuló, valamint a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj honvéd tisztjelöltjei is részt vesznek az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos gyakorlaton és bekapcsolódnak az Interceptor elnevezésű légi műveleti gyakorlatba is - írta a honvedelem.hu szerdán.

A tájékoztatás szerint a harmad- és negyedéves hallgatók Szolnokon, Szücs Péter alezredesnek, a zászlóalj parancsnokának az irányításával szereznek tapasztalatokat.

"A 400 tisztjelölt 16 katonai szervezettel együttműködve fontos ismeretekre tesz szert a különböző szintű gyakorlatok során szakaszparancsnok és kiképző altiszti feladatkörökben, illetve adminisztratív területen a zászlóalj- és dandártörzsekben" - idézi a weboldal a zászlóalj parancsnokát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában