Politikai szereplők

2023.11.14. 19:37

Nemzeti konzultáció: a milliárdos összegű külföldi pártfinanszírozások is téma lesz (videó)

A hírt Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

MW

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtt szólal fel az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az államtitkár elmondta, hogy egyre többet lehet tudni arról, hogy külföldi szereplők jelentős, akár milliárdos összegekkel támogatnak magyarországi politikai szereplőket, illetve hozzájuk köthető aktivistacsoportokat.
Hangsúlyozta, hogy 

ezzel nemcsak az a probléma, hogy be akarnak avatkozni a választásokba, hanem az is, hogy ezek a támogatások a támogatott szereplők álláspontjában is megjelennek, elsősorban a háborúval, a gazdasággal, a migrációval kapcsolatos kérdésekben.

Közölte, a kormány úgy gondolja, szigorúbban kell fellépni a külföldi befolyásszerzés ellen, a konzultáció során pedig erről mindenki elmondhatja a véleményét.

Dömötör Csaba videója itt tekinthető meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában