Egyszerű zsarolás

2023.11.08. 09:17

Menczer Tamás: a főpolgármester nem veszélyeztetheti az agglomerációban élők vízellátását (videó)

„Az a levél, amelyet Karácsony Gergely a kormánynak írt, az nem más, mint egy egyszerű zsarolás” – mondta a közösségi oldalára feltöltött videójában Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára.

MW

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára interpellációra válaszol az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján, 2023. szeptember 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Karácsony Gergely nemrég ultimátumot intézett a kormányhoz: ha nem kap pénzt, a Fővárosi Vízművek egyoldalúan felrúghatja azokat a vízátadási szerződéseket, amelyek keretében 12 település több mint 150 ezer lakosa számára biztosítják a vízszükséglet egy részét.

Mint Menczer Tamás a Facebook-oldalára feltöltött videóban elmondja, a főpolgármester nem veszélyeztetheti az agglomerációban élők vízellátását, vízbiztonságát. Az államtitkár zsarolásként értékeli Karácsony Gergely levelét, és úgy fogalmaz:

Elfogadhatatlan, hogy az agglomerációban élők többet fizessenek a vízért és az is, hogy ne kapják meg az ivóvizet.

Hozzátette, hogy a rezsicsökkentett ár és a vízbiztonság ugyanúgy jár az agglomeráció lakosainak, mint bárki másnak. 

Az államtitkár arra kéri a kormányt, hogy megnyugtatóan rendezze az ügyet: 

Védje meg az agglomeráció lakosait. Esetünkben öntől, főpolgármester úr.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában