Riadalom

2023.11.27. 16:51

Légzési nehézségei voltak, de már jobban van Ferenc pápa

A katolikus egyházfő állapota jó és stabil, nincs láza és a légzési nehézségei is enyhültek – közölt új információkat az egyházfő egészségének javulásáról Matteo Bruni szentszéki szóvivő hétfőn.

MW

Ferenc pápa megáldja Paraguay elnökét 2023. november 27-én

Forrás: Vatican Media / AFP

Bruni leszögezte, hogy 

a pápának nincs tüdőgyulladása, de légzési problémái voltak, további részleteket nem közölt a Vatikán.

Az egyházfő szombaton „influenzaszerű tünetekre” hivatkozva lemondta aznapi programjait, vasárnap pedig nem személyesen mondta el beszédét a Szent Péter téren, hanem lakosztályából jelentkezett be, és üzenetét egyik munkatársa olvasta fel a pápa helyett.

Az egyházfőt még szombaton szűrővizsgálatnak vetették alá a Vatikántól nem messzi Gemelli-klinikán, ahol kizárták a tüdőgyulladás lehetőségét. Az utóbbi három napban intravénás antibiotikumos kezelést kapott.

Hétfőn a pápa már fogadta Paraguay elnökét.

A Vatikán megerősítette, hogy 

az egyházfő szerdán megtartja az általános audienciát, amelyet a Szent Péter tér helyett az audienciateremben rendeznek meg, több más fontos programját azonban későbbre halasztja.

Ferenc pápa az előzetes program szerint pénteken Dubajba indul az ENSZ klímakonferenciájára, ahol várhatóan csaknem egész nap kétoldalú találkozókat tart a világ jelen lévő vezetőivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában