Nemzeti konzultáció

2023.11.25. 16:13

Gulyás Gergely: az emberek véleménye támogatást jelent a kormánynak (videó)

Ha ismerjük az emberek véleményét, akkor az a kormányzati álláspontnak is támogatást, támogatottságot jelent Magyarországon és a belpolitikában, de Brüsszelben, az Európai Unióban is – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton a Fidesz Facebook-oldalán megosztott videójában.

MW

Forrás: Gulyás Gergely Facebook-oldala

Gulyás Gergely elmondta: 

számtalan fontos vitánk van: látjuk azt, hogy újra a déli határon milyen válsághelyzet van. Látjuk, hogy a gazdaságpolitika szuverenitását, önállóságát is meg kell védeni. Szerintünk a rezsicsökkentést meg kell tartani jelenlegi formájában

– fogalmazott.

Hozzátette, biztosak abban, hogy az ország számára is fontos, hogy ma Magyarországon kell a legalacsonyabb díjat fizetni a villanyért és a gázért.

Azt is nagyon fontosnak nevezte hogy az „ukrán-orosz háborúban elfoglalt magyar álláspontról” is mindenki elmondhassa a véleményét.

Gulyás Gergely hangsúlyozta, mindenkinek lehetősége van elmondani a véleményét e kérdésekben, ha kitölti a nemzeti konzultációt.

Dömötör Csaba: minden eszközzel megvédjük a nemzeti szuverenitást

Rendkívüli, válságok tépázta időszakban vagyunk, amikor kétszeresen fontos, hogy minden lehetséges eszközzel megvédjük a nemzeti szuverenitást és bővítsük Magyarország mozgásterét – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton Zalaegerszegen.

DÖMÖTÖR Csaba
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára beszédet mond a nemzeti konzultációt és a szuverenitásvédelmet érintő, fiataloknak szervezett zalaegerszegi fórumon 2023. november 25-én
Fotó: Katona Tibor / Forrás: MTI

Dömötör Csaba a nemzeti konzultációt és a szuverenitásvédelmet érintő, fiataloknak szervezett fórumot megelőző sajtótájékoztatón elmondta: biztonságunkat, gazdasági és politikai ügyeket is érint a szuverenitásunk védelme. Az ukrajnai háború és következményei, a migráció és a gyermekvédelmi törvény egyaránt témája a nemzeti konzultációról szóló országjárásnak.

Az államtitkár azt mondta: a téma biztonsági vonatkozása arról szól, hogy kimaradjunk az ukrajnai háborúból, hogy meg tudjuk védeni a határainkat, hogy Brüsszelből „ne tudják az új migrációs csomagot lenyomni a torkunkon”, ami kötelező elosztást jelent és új menekülttáborok létrehozását.

Gazdasági kérdéseket illetően a politikus arról beszélt, hogy a magyar kormány szeretné fenntartani az extraprofitadókat, a rezsitámogatást, „és harcolunk azért, hogy az egyébként nekünk járó uniós forrásokat minél hamarabb megkapjuk”.

Dömötör Csaba a politikai szuverenitást érintően úgy vélekedett, „egyre erősödő szándék van arra, hogy külföldről megpróbálják befolyásolni a magyar politikát”, egyrészt a választásokat, másrészt egyes közéleti szereplők álláspontját fajsúlyos kérdésekben. Szeretnének ez ellen fellépni, mert „a külföldről érkező pénzekért nyilván kérnek valamit cserébe”, és az nem fogja szolgálni Magyarország érdekét – mondta.

DÖMÖTÖR Csaba
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a nemzeti konzultációt és a szuverenitásvédelmet érintő, fiataloknak szervezett zalaegerszegi fórum sajtótájékoztatóján 2023. november 25-én
Fotó: Katona Tibor / Forrás: MTI

A nemrég benyújtott szuverenitásvédelmi törvénycsomag jóvoltából sokkal szigorúbb büntetésre számíthat a jövőben az, aki külföldről pénzt fogad el és azt kampánycélokra használja – hangsúlyozta az államtitkár.

Mint kifejtette: azért kell megerősíteni a szuverenitásunkat, mert ha sikerül a legfontosabb döntéseket saját kézben tartani, akkor az a garancia arra, hogy minél hamarabb visszatérjünk arra az útra, amely 2010-től „nagyfokú, ütemes erősödésről szólt”. Meglátása szerint minél hamarabb vége van a háborúnak és minél inkább saját kézben tartjuk a döntéseket, annál hamarabb tudunk visszatalálni erre az útra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában