Ámokfutó

2023.10.26. 05:54

Lövöldözés volt Lewistonban, 22 ember meghalt (videó)

Legalább 22 ember meghalt és 50-60 megsebesült az egyesül államokbeli Maine állam Lewiston városában történt lövöldözésben szerda este.

MW

Az Androscoggin megyei seriff hivatala által a Facebookon 2023. október 25-én közzétett képen a lövöldözés felfegyverzett gyanúsítottjának fényképe látható

Fotó: AFP

Fegyverhasználatban jártas lövészoktatót keresnek a több tucat áldozatot követelő lövöldözés miatt Maine államban

Egy okleveles lőfegyveroktatót keresnek a tucatnyi halálos áldozatot és több tucat sebesültet követelő szerda esti amerikai lövöldözés miatt Maine állam Lewiston városában.

Rendőrök a Maine állambeli Lewistonban elkövetett lövöldözés egyik helyszínén 2023. október 25-én
Fotó: C. J. Gunther / Forrás: MTI/EPA

A rendőrség helyi idő szerint késő esti sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a gyanúsított, a 40 éves Robert Card tartózkodási helyét nem ismerik, több száz rendőr keresi. A járművét azonban már megtalálták. 

Szakmája miatt a férfi gyakorlott a fegyverhasználatban és tagja volt a fegyveres erőknek tartalékos katonaként. Egyes jelentések szerint mentális problémákkal küzdött.

Az amerikai média legkevesebb 22 halottról és mintegy 30 sebesültről számolt be, a hatóság sajtótájékoztatóján  ugyanakkor pontos számot nem közöltek a folyamatosan változó helyzetre hivatkozva. Lewiston város lakosságát óvatosságra intették, és kérték, hogy zárkózzanak be a lakásukba. A város fontos útjait lezárták.

A lövöldöző szerda este több helyszínen, egy étteremben és egy bowlingteremnél nyitott tüzet, az előzetes vizsgálat szerint egy gépkarabélyból.   

A hatóság által közzétett képeken a férfi utcai ruhát visel és a kezében fegyvert tart.   

Helyi idő szerint éjfél körül – a hírtelevíziók élő közvetítése szerint – a nyomozók Lewiston város kórházánál nagy számban jelentek meg. A lövöldözés áldozatait is ebbe az egészségügyi intézménybe vitték.   

A Fehér Ház közlése szerint Joe Biden elnök szerdán este telefonon beszélt Maine állam kormányzójával és az állam kongresszusi tagjaival, szenátorokkal és képviselőkkel is, akiknek szövetségi segítséget ajánlott fel.   

Lewiston város az Egyesült Államok északkeleti részén fekvő Maine államban található, 36 ezres kisváros.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában