Találós kérdések

2023.09.28. 16:59

Menczer Tamás: ki is avatkozik a szlovák választási kampányba?

A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára közösségi oldalán reagált azokra a vádakra, amelyek szerint Magyarország beavatkozna a hétvégén esedékes szlovák parlamenti választásokba.

MW

Menczer Tamás kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkár egy korábbi sajtótájékoztatóján

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

„A szlovák külügyminisztérium viccel?! Ki avatkozik a szlovák választási kampányba?!” – tette fel a kérdést csütörtök délutáni Facebook-posztjában Menczer Tamás. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára emlékeztetett, hogy Csehország köztársasági elnöke, Petr Pavel korábban arra szólította fel a szlovákokat, hogy Robert Ficóra ne szavazzanak, Mark Rutte holland miniszterelnök pedig arra kérte északi szomszédainkat, hogy a Demokrata nevű pártra adják voksukat.

„Az abszurd abszurdja, hogy a Demokraták a Facebook-oldalukon bemutatták a holland miniszterelnök kampányüzenetét, az előző bejegyzésben pedig tiltakoznak, azt állítva, hogy Magyarország beavatkozik a szlovák választási kampányba” – mutat rá Menczer Tamás posztja, feltéve a találós kérdést:

A szlovák külügyminisztérium vajon bekérette Csehország és Hollandia nagykövetét?

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában