1956

2023.09.01. 18:04

A magyar emberek szabadságvágyát mindenkinek tiszteletben kell tartania (videó)

Szijjártó Péter közösségi oldalán tett közzé egy videót, amelyben elmondja véleményét arról, hogy az orosz történelemkönyvek „fasiszta felkelésnek” nevezik az 1956-os forradalmat és szabadságharcot.

MW

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. július 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Először is szeretném leszögezni, hogy vannak olyan ügyek, amelyekről mi még csak vitázni sem vagyunk hajlandóak

– mondta Szijjártó Péter arra a kérdésre, hogy miért nem rendelték be a budapesti orosz nagykövetet.

Magyarország történelmét, a magyar embereket, a magyar emberek szabadságvágyát mindenkinek tiszteletben kell tartania 

– emelte ki a miniszter.

A momentumos polgármester nekiment az ’56-os elismerésnek

Megszüntette volna Az 1956-os Forradalom Emlékdíja kitüntető elismerést Baján a város momentumos polgármestere. Nyirati Klára ennek kapcsán a csütörtöki testületi ülésre nyújtott be módosító indítványt a vonatkozó önkormányzati rendelethez. A baloldali városvezető a javaslatát azzal indokolta, hogy noha becses díjról van szó, „egyszerűen meghaladta az idő” – írja a Magyar Nemzet.

Az 1956-os Forradalom Emlékdíja kitüntető díjra egyre nehezebb már javasolni is, hiszen az a generáció, amely kiemelkedő tetteket hajtott végre 1956 októberében és novemberében, mára gyakorlatilag kihalt, továbbá széles körben elterjedt a vélemény a városban, hogy ezt a díjat „már mindenki megkapta”. Javaslom ezért ezen kitüntető díj megszüntetését

– áll Nyirati Klára előterjesztésében. 

Hozzátette: figyelemmel arra, hogy a 2023. évi kitüntető címek és díjak odaítélésének folyamata a javaslattétellel már megkezdődött, ezért a jelen módosítások csak a 2024. évi kitüntető elismerésekre vonatkoznak majd.
A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában