Befolyásolás

2023.08.16. 06:43

Beépültek a Fővárosi Önkormányzatba az álcivilek

A Magyar Nemzet cikke szerint a Soros György által támogatott civilek egy része jó fizetésért beépült Karácsony Gergely közvetlen tanácsadói közé.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. június 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A Soros-féle alapítványok támogatásának európai csökkentése nem teszi tönkre azokat a korábbi, Amerikából is támogatott aktivistákat és civileket, akik közel kerültek a Párbeszéd nevű formációhoz az elmúlt választások idején. Egy részük ugyanis jó fizetésért beépült Karácsony Gergely közvetlen tanácsadói közé – írja a Magyar Nemzet.

A főpolgármester a Városdiplomáciai Akadémia vezetését például egy olyan káderre bízta, Balázs Péterre, aki egykor Bajnai Gordon külügyminisztereként már sokat tett az amerikai befolyás erősítése érdekében. Balázs Péter volt tárcavezető és diplomata eközben a Soros György nevéhez fűződő Közép-európai Egyetem (CEU) Nemzetközi Tanulmányok és Európai Tanulmányok Tanszékének egyetemi tanáraként is kapott fizetést

– hívja fel a figyelmet a lap.

A Soros-hálózat pénzén sokáig küzdött az atomerőművek ellen (főként a paksi üzemek és nem az amerikai létesítmények ellen) Ámon Ada, aki jelenleg Karácsony Gergely főtanácsadója, klíma- és energiapolitikai kérdésekben fejti ki aktívan a véleményét.

Jávor Benedek volt EP-képviselő, Karácsony párttársa jelenleg havi kilencszázezres fizetésért panaszkodik Brüsszelben a magyar kormányra a főváros brüsszeli irodájának vezetőjeként.

Karácsony Gergely egyik közvetlen tanácsadójává nőtte ki magát Misetics Bálint is, aki korábban fél évig tanult az Egyesült Államokban.

A teljes cikkért kattintson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában