Megbeszélések

2023.08.21. 09:52

Folytatódik a diplomáciai nagyüzem Orbán Viktornál (videó) – frissült

A miniszterelnök elsőként Sebastian Kurz korábbi osztrák kancellárt fogadta, majd a katari emírrel folytatott tárgyalásokat a Karmelita kolostorban.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő fogadja Sebastian Kurz volt osztrák kancellárt a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 21-én

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Fotó: Benko Vivien Cher

Hétfőn is folytatódik a diplomáciai nagyüzem a Karmelita kolostorban, Orbán Viktor miniszterelnök elsőként Sebastian Kurz korábbi osztrák kancellárt fogadta – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

ORBÁN Balázs; KURZ, Sebastian; ORBÁN Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő és Sebastian Kurz volt osztrák kancellár tárgyal a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 21-én
Fotó: Benko Vivien Cher / Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

A megbeszélésen a magyar–osztrák kapcsolatokról, az orosz–ukrán háborúban a béke megteremtésének lehetőségeiről esett szó.

Beszéltek az európai közélet aktualitásairól, a nemzeti, keresztény értékek politikai képviseletéről is, különös tekintettel a jövő évi európai parlamenti választásokra.

A miniszterelnök Tamím bin Hamad ál-Száni katari emírrel is tárgyalt a Karmelita kolostorban, erről közösségi oldalán osztott meg fotót:

Orbán Viktor  parlamenti látogatásra is elkísérte az emírt. A kormányfő megmutatta vendégének a Kossuth teret, a parlament főlépcsőjén felvezetve őt a Kupolacsarnokot, a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket.

ÁL SZÁNI, Tamím bin Hamad; ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök (elöl, b) és Tamím bin Hamad ál-Száni katari emír (elöl, j) az Országházban 2023. augusztus 21-én 
Fotó: Benko Vivien Cher / Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A katari emírt, akinek ezzel véget ért magyarországi hivatalos látogatása, az Országház előtt búcsúztatta Orbán Viktor.

A miniszterelnök közösségi oldalán osztott meg képeket Tamím bin Hamad ál-Száni látogatásáról:

Viszontlátogatásra hívta a magyar államfőt a katari emír

Folytatódik a diplomáciai nagyüzem – írta a köztársasági elnök hétfőn a Facebook-oldalán, miután fogadta a katari emírt a Sándor-palotában.

Novák Katalin a Magyarország és Katar közötti együttműködési lehetőségekről tárgyalt Tamím bin Hamad ál-Száni sejkkel.

„Köszönöm az emír meghívását, hamarosan Katarban is találkozunk” – írta az államfő.

Tárgyalás a korábbi cseh miniszterelnökkel

Orbán Viktor később Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, a fő ellenzéki erő, az ANO párt elnökével folytatott kétoldalú megbeszélést a Karmelita kolostorban.

 

Tárgyalásukon értékelték a magyar-cseh kapcsolatokat, és hosszú évekre visszatekintő együttműködésük alapján kijelölték az előttük álló közös politikai feladatokat.

 

Andrej Babis megköszönte a meghívást Orbán Viktornak az augusztus 20-i ünnepségekre és az atlétikai világbajnokságra.

ORBÁN Viktor; BABIS, Andrej
Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Andrej Babis korábbi cseh kormányfőt, a fő ellenzéki erő, az ANO párt elnökét a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 21-én
Fotó: Benko Vivien Cher / Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Közösségi oldalán a cseh politikus azt írta: megtiszteltetés volt Budapesten újra találkozni Erdogan török elnökkel, Vucic szerb elnökkel, beszélgetni Tamim ibn Hamad Al Sani katari emírrel, Sebastian Kurz volt osztrák kancellárral és más állami vezetőkkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában