Világesemény

2023.08.01. 06:31

A budapesti atlétikai vb ellen lázít a baloldal, de az ingyenjegyeket elfogadja

A ferencvárosi Fidesz a politikusok helyett a rászoruló helyi családoknak adná a belépőket.

MW

A Nemzeti Atlétikai Központ az augusztus 19-én rajtoló budapesti atlétikai világbajnokság kezdete előtt 21 nappal, 2023. július 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Ötven ingyenjegyet kért és kapott a ferencvárosi önkormányzat az atlétikai világbajnokságra, értesült a helyi Fidesz. Ami azért is arcpirító, mert több alkalommal politikai aduászként próbálta használni a világeseményt Karácsony Gergely főpolgármester a kormánnyal szemben, és nemegyszer a vb lemondásával fenyegetőzött – írja a Magyar Nemzet.

A múlt hónapban Karácsony Gergely még azt is kijelentette, hogy nem vesz részt a világszerte közvetített sportesemény nyitóünnepségén. Mint mondta: a vb nyilvánosságát arra fogják felhasználni, hogy elmondják, a kormány nem tartotta be a szavát, a kabinet által ígért forrásoknak csak közel a fele érkezett meg a kerületekhez.

A főpolgármester az elmúlt hetekben azzal is fenyegetőzött, hogy a megnyitó napján tüntetést szervez az atlétikai stadion elé, ha a kormány nem fizeti ki az Egészséges Budapest program forrásainak fennmaradó részét.

Gulyás Gergely a hátralévő pénzek csúszásáról a kormányinfón azt mondta: ez részben azért történt, mert nagyon sok kerület a megkapott pénzeket nem tudta elkölteni a Covid-járvány idején.

Javasoljuk Baranyi Krisztinának, hogy inkább ferencvárosi rászoruló családok kapják meg az ingyenjegyeket az atlétikai világbajnokságra a polgármester jól fizetett káderei helyett

– közölte Gyurákovics Andrea, a ferencvárosi Fidesz képviselőcsoportjának vezetője. 

A teljes cikkért kattintson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában