Külföldi beavatkozás

2023.07.07. 12:53

Már 2016-ban is a kormány megbuktatásán dolgoztak Soros emberei

Karácsony Gergely Soros-dollárokkal kitömött emberei már 2016-ban a magyar kormány megbuktatásán dolgoztak. A guruló dollárok kézbesítői a kormánybuktatáson túl a háborúpárti narratíva terjesztését várták el a milliárdos kampánytámogatásért cserébe – írja elemzésében az Alapjogokért Központ.

MW

A dollárbaloldal már 2016-ban is külföldi beavatkozást remélt

Forrás: Alapjogokért Központ/Facebook

Az Alapjogokért Központ elemzésében emlékeztet arra, hogy a tavalyi választási kampány során az amerikai baloldal befolyásszerzési kísérlete zajlott Magyarországon annak érdekében, hogy hazánkban is a nyílt társadalom eszmeiségét és az ukrajnai háborút támogató kormány kerülhessen hatalomra. A művelet koordinátorai az egyesült baloldal kampányát kétes forrásokból finanszírozó Action for Democracy vezetői: Korányi Dávid és Chris Maroshegyi voltak.

Korányi és Maroshegyi már 2016-ban, egy Soros György érdekeltségébe tartozó amerikai alapítvány alkalmazottjaiként megírták a magyar kormánybuktatás forgatókönyvét, melyet hat évvel később guruló dollárokból finanszírozva próbáltak gyakorlatba ültetni.

A terv szerint aktív külföldi szerepvállalás, az uniós források megvonása és az NGO-k pénzügyi támogatása a kulcs a jobboldal demokratikus támogatottságának megtöréséhez. A kormányváltás Korányiék szerint azért is lett volna különösen fontos, mert Orbán Viktor képes arra, hogy létrehozza a jobboldali erők nemzetközi összefogását.

A Soros Györgyhöz ezer szállal kötődő szereplők már régóta a nemzeti kabinet leváltásán dolgoztak.

Amellett, hogy 2016-ban rakták le a Bajnai Gordonhoz köthető DatAdat cégcsoport alapjait, megszületett az idegen befolyásszerzés programadó írása is, melyben többek között a Magyarországnak jogosan járó uniós források elapasztását követelték:

Az uniós tagállamoknak meg kell érteniük, hogy az Orbán-kormány rendszerszintű kockázatot jelent az európai projektre nézve. Az EU-nak vissza kell tartania a Magyarországnak szánt pénzeszközöket.

Ma már jól ismert a magyar közvélemény előtt, hogy a 2022-es országgyűlési választásokat megelőzően – eddig példa nélküli – külföldi beavatkozási kísérlet célpontjává vált Magyarország:

egyelőre tisztázatlan forrásból, de biztosan nemzetközi eredetű dollármilliókat irányítottak a hazai baloldal kampányába.

Ennek a bőséges pénzesőnek több célja volt: elsőként az, hogy Magyarországon kormányváltást érjenek el, és így hazánk idomuljon a nyugati fősodorhoz, azaz adja fel békepárti álláspontját, és másokhoz hasonlóan kételyek nélkül, támogatólag lépjen fel az orosz–ukrán háborúban. A nemzetközi finanszírozók óriási erőforrásokat mozgósítottak, és ehhez a céljukhoz kerestek bólogató Jánosokat:

Karácsony Gergely, majd Márki-Zay Péter személyében ideális jelölteket találtak sötét terveikhez, amit csak a magyarok választásokon megmutatkozó, elsöprő akarata volt képes megállítani.

– írja az Alapjogokért központ.

A teljes elemzést IDE KATTINTVA olvashatják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában