32.Tusványos

2023.07.21. 13:17

Határon túli magyar vezetőkkel egyeztetett Orbán Viktor

Munkaebéden tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken Tusnádfürdőn a határon túli magyar politikai szervezetek vezetőivel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő munkaebéden tárgyal a határon túli magyar politikai szervezetek vezetőivel a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor harmadik napján került sor az egyeztetésre a magyar miniszterelnök és a határon túli magyar szervezetek vezetői között. 

A megbeszélésen az aktuális nemzetstratégai ügyeket tekintették át 

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokratikus Szövetség elnöke, Forró Krisztián, a Magyar Közösség Pártjának elnöke, Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Jankovics Róbert, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének elnöke, Orban Duąan, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség elnöke,

Nagy János Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, Gál Kinga európai parlamenti képviselő, a Fidesz alelnöke, valamint Bocskor Andrea európai parlamenti képviselő részvételével – ismertette Havasi Bertalan.

Orbán Viktor szombaton, a tervek szerint 10:30-tól mondja el immár szokásosnak nevezhető beszédét a 32. Tusványoson, 

amely ezúttal is irányadó lehet majd a kormány következő időszakra vonatkozó stratégiáját illetően.

Orbán Viktor a Facebookon tett közzé néhány hangulat képet a 32. Tusványos harmadik napjáról:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában