Kormány

2023.06.28. 13:22

Tuzson Bencét jelöli a kormányfő új igazságügyi miniszternek

Orbán Viktor tudomásul vette Varga Judit lemondási szándékát.

MW

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára felszólal a közműszolgáltatások egyszerűsítésével összefüggő egyes törvények módosításának vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. május 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Orbán Viktor miniszterelnök tudomásul vette Varga Judit igazságügyi miniszter lemondási szándékát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Hozzátette:

a kormányfő az igazságügyi miniszteri tisztségre Tuzson Bencét, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkárát jelöli.

Tuzson Bence a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben reagált a felkérésre.

Miniszterelnök úrtól azt a rendkívül megtisztelő feladatot kaptam, hogy augusztus 1-től igazságügyi miniszterként támogassam a magyar kormány munkáját. Minden erőmmel azon leszek, hogy új megbízatásomban a kormány tagjaként a magyar emberek biztonságát, mindennapi életét szolgáljam

– írta.

„Varga Judit miniszter asszonynak ezúton is köszönöm az elmúlt évek páratlan, példa értékű munkáját, amelyet a magyar emberek érdekében végzett fáradhatatlanul. Az új megbízatásához ezúton is szívből gratulálok, munkájához nagyon sok sikert kívánok”

– fogalmazott a leendő tárcavezető hivatali elődjét méltatva.

Életrajz

Tuzson Bence 1972. január 31-én született Budapesten, 1992-ban Ausztriában, 1993-ban Amerikában folytatott tanulmányokat. Felsőfokú tanulmányait a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen (1994, történelem-magyar szak) valamint az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán végezte (1999), majd 2003-ban jogi szakvizsgát tett. Eközben 1997-ben ACYPL tanulmányúton vett részt az Egyesült Államokban, Houston város tiszteletbeli polgára és jószolgálati nagykövete lett. A Biczi és Tuzson Ügyvédi Iroda alapító tagja, amelyben 2003-tól 2014-ig volt aktív – olvasható a kormany.hu oldalon.

 

Politikai pályáját 1989-ben kezdte az MDF I. és XII. kerületi szervezetének tagjaként, választmányi és elnökségi tisztséget is betöltött. 1996-tól az MDNP tagja, I. és XII. kerületi alelnöke, a Fidelitas tagja. 1998-tól 2006-ig a XII. kerületi Önkormányzat fideszes képviselőjeként tevékenykedett.  2013-tól a Fidesz Pest Megye 5. választókerületének elnöke, 2014-től a térség országgyűlési képviselője.

 

2014-től a Fidesz-frakció szóvivőjének jelölték, egy évvel később a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkárává nevezték ki. 2018-től a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, 2020. január 3-tól pedig a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára.

 

Tárgyalási szintű angol és német nyelvtudással rendelkezik.

 

Házas, öt gyermek édesapja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában