Dilettantizmus

2023.06.21. 22:43

Tarlós István szerint a Budapesti Lakógyűlés tökéletes kudarc

Tarlós István emlékeztetett rá, hogy a főváros lakoságának csupán a töredéke szavazott arra, hogy a Lánchidat lezárják az autók előtt.

MW

Tarlós István volt főpolgármester, országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízott (b) és Karácsony Gergely főpolgármester beszélget az M3-as metróvonal újabb szakaszának átadóünnepsége előtt a felújított Kálvin téri állomáson 2022. május 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

„Tekintsünk el attól, hogy Karácsony Gergely mit mond, mert az tulajdonképpen kísérlet a közvélemény ítélőképességének a tompítására” – fogalmazott Tarlós István a Híradó.hu-nak azzal kapcsolatban, hogy a Karácsony folyamatosan sikerként, Budapest történetének legnagyobb részvételi szavazásaként emlegeti a valójában kudarcot jelentő lakógyűlést.

A Lánchíd lezárásáról megkérdezni önhibájukon kívül információhiánnyal küzdő felnőtteket és tizenéves gyerekeket nem demokrácia, hanem bátortalan felelősségáthárítás, másrészt pedig súlyos dilettantizmus

 – értékelt Tarlós István, aki emlékeztetett rá, hogy a lakógyűlés kérdései úgy kaptak összesen hétszázalékos támogatottságot, hogy még a tizenévesek is szavazhattak.

Az algebra szabályai szerint ez tökéletes kudarc. Hétszázalékos támogatottságra hivatkozva legitimálni a Lánchíd lezárását szerintem nettó csalás

– vélekedett a korábbi főpolgármester.

CÖF-CÖKA: katasztrofális ötletnek bizonyult a budapesti lakógyűlés

A főpolgármester kérdőívvel szervezett budapesti lakógyűlésére mindössze 136 ezer válasz érkezett. Az ötlet és az érdeklődés katasztrofálisnak mondható – állapította meg a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) vezetősége.

Szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében a CÖKA úgy fogalmazott, hogy a kiküldött levelek elsősorban a szimpatizánsok összeírását célozták, de azt a fővárosi adófizetők 130 millió forintja bánta.

Hiába hosszabbították meg a válaszadásra engedélyezett időt, "nem dőltek a levelek". Ennek ellenére Karácsony Gergely "fantasztikus sikertörténetként értékelte a súlytalan, a többségi bizonyosságot nem tartalmazó értesítéseket" – írták.

A CÖF-CÖKA szerint kérdésként merül fel például, hogy hány 14-16 év közötti kiskorú adta le a szavazatát, valamint hogy a szavazók hány százaléka nem rendelkezik autóval.

Összegzésük szerint az eredményből az látszik, hogy az 1 millió 700 ezer budapesti lakos 91 százaléka nem találta fontosnak a válaszadást, érdemtelennek minősítve a kérdezőt.

A teljes cikk ITT olvasható el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában