Nem először mondta

2023.06.23. 18:20

Márki-Zay Péter szerint ostobák a Fidesz szavazói

Nem lehet figyelmen kívül hagyni a focidrukker–mentalitást sem. Ha valaki a Fradinak szurkol, azt az sem érdekli, ha rosszul játszik a csapata vagy esetleg szabálytalankodnak – mondta Márki-Zay a Mandinernek adott interjúban.

MW

Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje az Egységben Magyarországért nagygyűlésén Budapesten

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A Magyar Nemzet által szemlézett beszélgetésből kiderül, hogy az ellenzék volt miniszterelnök–jelöltjét nem lepte meg, hogy az Állami Számvevőszék jelentéstervezete szerint a tavalyi parlamenti választás kampányában tiltott pártfinanszírozás történt, az ellenzéki pártok a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) közbeiktatásával 1,7 milliárd forinthoz jutottak illegális módon.

Az egykori ellenzéki közös miniszterelnök–jelölt a Mandinernek nyilatkozva elmondta,

szerinte az motiválta az ÁSZ–vizsgálatot, hogy  többek között lehessen zsarolni, befolyásolni a pártokat, hiszen szerinte, ha elveszik tőlük az állami támogatásokat, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülnek az önkormányzati választások előtt.

Márki-Zay azt állítja, hogy ennyire részletesen, átláthatóan senki sem számolt még el a pártfinanszírozások történetében, mint ők, 42 ezer soron, főkönyvi részletezettséggel, fillérre pontosan nyilvánosságra hozták a bevételeiket, a kiadásaikat, és ebből állítása szerint egy fillér sem jutott a pártoknak. Később azt is hozzátette ehhez, hogy szerinte

Az értelmesek nagy része – akiket nem lehetett átverni – azonban ránk szavazott!

Szerinte azok, akik a Fideszre voksoltak, egy részük ostoba, mások érdekből szavaztak a kormánypártra.

Márki-Zay azt mondja, nem tart attól az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd esetében, hogy őt fogják hibáztatni, eddig sem tettek ilyet. A Mandinernek adott interjúban hozzátette azt is, hogy a DK–val más a helyzet, ők mindent az ő nyakába akarnak varrni, már a választás elvesztése előtt ez volt a legfőbb stratégiájuk. 

Gyurcsány Ferenc – az általa irányított Jakab Péterrel együtt – már a választások éjszakáján rám húzta a vizes lepedőt − fogalmazott Hódmezővásárhely polgármestere. 

Elmondta azt is, hogy a Mindenki Magyarországa Néppárt elindul az európai parlamenti választáson, az önkormányzatin azonban pártként nem indulnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában