Tömegpszichózis

2023.03.06. 21:19

Halálos pánik: áldozata is van a New York-i rapkoncerten történt tülekedésnek

Egy ember meghalt, kilenc megsérült a New York állambeli Rochesterben vasárnap este tartott rapkoncerten egy tülekedésben, amelyet egy állítólagos lövöldözésről szóló hír váltott ki – közölte a rendőrség.

A helyszínt lezáró rendőrségi szalag az egykori fegyvergyárból kialakított Main Street Armory rendezvényközpont előtt , a koncert helyszínén

Forrás: MTI/AP

Fotó: Lauren Petracca

A sérüléseket a kijárat felé menekülők a tülekedés során szenvedték el GloRilla és Finesse2Tymes rapperek koncertjén – közölte David M. Smith rendőrfőnök hétfői sajtótájékoztatóján. Hozzátette: 

nincs semmilyen bizonyíték arra, hogy lövések dördültek volna vagy bárkit is meglőttek vagy megkéseltek volna a helyszínen.

A koncert végén a helyszínről távozó emberek az állítólagos lövések hírére pánikba estek és tülekedni kezdtek – mondta a rendőrfőnök.

Törmelékkel borított padló az egykori fegyvergyárból kialakított Main Street Armory rendezvényközpont egyik termében
Fotó: Lauren Petracca / Forrás: MTI/AP

A kiérkező rendőrök három nőt életveszélyes sérülésekkel találtak. Egyikük, egy 33 éves nő a kórházban meghalt, a másik kettő még hétfőn is életveszélyes állapotban volt. Hét másik embert is kórházba szállítottak és sérülésekkel kezeltek, ők azonban nem voltak kritikus állapotban.

Bár nincs bizonyíték a lövöldözésre, a rendőrség nyomozást indított a lökdösődés okának felderítésére, amelyet egyaránt kiválthatott „a nagy tömeg, lövések, paprikaspray vagy más tényezők”.

Malik Evans polgármester „epikus méretű tragédiának” nevezte a lökdösődést, és ígéretet tett a felelősök felkutatására.

A Memphisből származó GloRilla, akinek az F.N.F. (Let's Go) című, Hitkinddel közösen készített dalát 2022-ben jelölték a legjobb rapszámnak járó Grammy-díjra, azt írta a Twitteren, „imádkozik, hogy mindenki rendbe jöjjön”.

A végzetes kimenetelű lökdösődések visszatérő jellegűek a tömegrendezvényeken az Egyesült Államokban és világszerte, 2021-ben Travis Scott rapper koncertjén tíz ember halt meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában