Friss hírek

2009.01.08. 10:47

Tragédia egy ukrajnai üdülőben

<p>Életveszélyesen megégett Olga Bajda, az egyik legnépszerűbb ukrajnai sajtótermék, a Korreszpondent c. hetilap főszerkesztő-helyettese, amikor tűz ütött ki egy víkendházban a Kárpátokban. Az újságírónőt egy kijevi klinikára szállították, testének 80 százaléka megégett. A tűzvészben egy ember halt meg.</p>

Az 50 ezres példányszámú Korreszpondent c. lap, illetve az azonos nevű hírportál 26 éves helyettes főszerkesztője egy baráti társasággal egy faházat bérelt a Kárpátokban, az Ivano-Frankivszk megyei Verhovina egyik üdülőtelepén. A tűz az éjszakai órákban keletkezett, eddig tisztázatlan okokból.

Az újságírónő életveszélyes sérüléseket szenvedett: orvosai szerint testfelületének 80 százaléka megégett. Olga Bajdát előbb egy katonai helikopterrel juttatták el Ivano-Frankivszkba, ahonnan repülővel szállították Kijevbe. Jelenleg egy fővárosi klinikán kezelik. Rajta kívül még egy 25 éves férfi is súlyosan megsérült.

A lángok eloltása után a faház romjai között egy elszenesedett holttestet is találtak a tűzoltók. A katasztrófavédelem szakértői úgy vélik, hogy a tüzet a házban lévő fatüzelésű kályha okozhatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!