Oroszlányi rablógyilkosság: újabb gyanúsított került elõzetesbe

Újabb elõzetes letartóztatást rendelt el a bíróság az oroszlányi emberölés ügyében. A gyilkossággal gyanúsított két fiatalember tett terhelõ vallomást egy 40 éves oroszlányi nõre: elmondásuk szerint az asszony volt az, aki rávette rá õket a rablásra.

Mint arról a Független Hírügynöskég már beszámolt, január közepén két fiatalember vert halálra egy 77 éves férfit, majd két fiatal lánnyal kifosztották a házát. A vérbefagyott idõs emberre a szomszédok találtak rá. A nyomok egy családi házhoz vezettek: a rendõrök meghallgatták a családfõt, és házkutatást is tartottak náluk.

A házban több olyan ruhanemût is lefoglaltak, melyeken vérnyomokat találtak.Mint kiderült, a népes család két tagja nem töltötte otthon az estét. Egyikük végül bevallotta: négyen mentek a házhoz, két lány ismerõsüket is magukkal vitték. A férfit leütötték, majd a kertbe vonszolták, ahol tovább ütlegelték. A két fiatalember legalább százezer forint zsákmányra számított, de pénzt nem találtak, így tojást, fagyasztott húst és egy gázpalackot vittek el.

A Komárom Esztergom Megyei rendõr-fõkapitányság pénteki tájékoztatása szerint az ügy kapcsán újabb gyanúsított elõzetes letartóztatását rendelte el a bíróság. A 40 éves nõre a gyilkossággal gyanúsított két fiatalember tett terhelõ vallomást: elmondásuk szerint ugyanis az asszony vette rá õket a rablásra, sõt, azt sem bánta volna, ha a pénzt az idõs idõs férfi élete árán szerzik meg. Jelenleg mindhárom gyanúsított elõzetes letartóztatásban van.