Oroszlánokat simogathattak a gyerekek Debrecenben

Oroszlánokat simogathattak szombaton a gyerekek a debreceni állatkertben. A gondozók ugyanis kivitték a három hónapja szüleletett oroszlánkölyköket a közönség közé, ahol bárki megcirógathatta őket. A simogatás mindössze 20 percig tartott, hogy ne zaklassák fel az állatokat, de akkora sikere volt, hogy vasárnap újra megismétlik.

Hatalmas tumultus alakult ki a debreceni állatkertben, hogy mindenki odaférjen a kisoroszlánokhoz. A gyerekek, de még a felnőttek is meg akarták cirógatni Szultánt és Szingalánát, a 3 hónapos oroszlánkölyköket.

A simogatás mindössze 20 percig tartott. Amint idegesebbé váltak az oroszlánkölykök, a gondozók azonnal szünetet tartottak. Simogatás közben pedig folyamatosan ügyeltek arra, hogy senkin ne essen egy karcolás sem.

A kezeket nem szabad a fejük, illetve az állkapcsuk közelébe tenni, mert tűhegyes kis fogaik vannak. A simogatást meglepően jól tűrik – mondta a Független Hírügynökségnek Marsalkó László, az állatok gondozója. Az oroszlánsimogató akciót vasárnap is megismétlik.

Az oroszlánkölyök még karácsonykor születtek. Valószínűleg nem maradnak Debrecenben, mert apjuk idővel ellenfelet látna bennük, és megtámadná őket.



Sporthírek