Oroszlánkölyök érkezett Kecskemétre – RTL Klub Híradó

Oroszlánkölyök érkezett a kecskeméti vadaskertbe. A kis állat még nagyon harcias, pedig a vadaskert dolgozói abban bíztak, hogy néhány hétig a gyerekeket közel engedhetik hozzá és meg is simogathatják. A lány oroszlánt vőlegénye mellé választották, hátha 2-3 éven belül utódok is születhetnek Kecskeméten – közölte az RTL Klub Híradója vasárnap.

Az oroszlán lány, Lungu decemberben született a nyíregyházi vadasparkban és mostantól Kecskeméten él. A tervek szerint ugyanis itt alapít családot a két éves Meruval, aki még csak most növeszti a sörényét.

“Szegényt most választották el a szüleitől, a testvéreitől, így nagyon megviselte az út, az új hely és maga a környezet. Még nem merjük bemutatni a vőlegényének, illetve a leendő vőlegényének, csak rácson keresztül ismerkednek” – mondta Mező Tibor, igazgató-állatorvos.

Az alíg 20 kilós állat azonban már most megmutatja, ki az úr a háznál. Még gondozóit sem nagyon engedi magához közel. Harciasságának már nyoma is van. Nekiszaladt a rácsnak és felhasadt a szája.

Lungu még egy kicsit vadóc, és gyakran támad. A vadaskert dolgozói abban bíznak, hogy hamarosan pórázon a látogatók között is végig sétálhatnak vele.