Helyi közélet

2008.12.12. 13:51

Brutális rablótámadás Sátán

<p>Sáta - Erőszakos módszerekkel, előre kitervelten támadták meg idős áldozatukat fiatalkorú elkövetők Sátán. A "srácok" a&#160;bűncselekmény után a zsákmányolt mobiltelefonnal és némi készpénzzel haza mentek.</p>

A rendőrök alig huszonnégy óra alatt elfogták a három fiatalkorú gyanúsítottat. A 15, illetve a két 17 éves fiú kihallgatásuk során többek között elmondták: előre megbeszélték, hogy december 11-én a hajnali órákban rárontanak az idős nőre. Miután erőszakos módon behatoltak a 67 éves sértett sátai ingatlanába azonnal bántalmazni kezdték, aki ennek következtében súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A fiatalok végül egy régi típusú mobiltelefonnal és némi készpénzzel távoztak, majd mind a hárman haza mentek. Az Ózdi Rendőrkapitányság ügyeletére érkezett bejelentés után a forró nyomos intézkedések - tanúkihallgatások, adatgyűjtések - eredményeként körvonalazódott a lehetséges elkövetői kör. A gyanúsítottaknál tartott házkutatások során a rendőrség lefoglalta a bűncselekményből származó mobiltelefont, a 15, illetve a két 17 éves fiatalember pedig beismerő vallomást tett. Dobi Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa arról tájékoztatott: az Ózdi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt a három fiatalkorút bűnügyi őrizetbe vette, egyben az ügyészség felé előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásuk elrendelésének indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában