Örömmel adják át a tudásukat a DEAC jégkorongozói

Örömmel adják át a tudásukat a DEAC jégkorongozói
© Fotó: Kiss Annamarie
Debrecen – Berta Ákos, a DEAC csapatkapitánya nagyon élvezi a közös munkát a gyerekekkel.

Már megszokott látvány a Debreceni Jégcsarnokban, mikor a DEAC Erste Ligás jégkorongcsapatának rutinos, sokat megélt játékosai együtt ütögetnek a kicsikkel. Több hokis is szívesen tölti idejét a jövő generációjával, köztük a DEAC csapatkapitánya, Berta Ákos is, aki a napokban hosszabbította meg szerződését további egy évvel a Debreceni Egyetem együttesével.

– Dunaújvárosban nevelkedtem, és akkoriban a Dunaferrben játszottak a magyar jégkorong meghatározó alakjai, mint például Ladányi Balázs, vagy Tokaji Viktor, akik óriási sikereket értek el. Gyerekként nagyon motiváló volt, ha közelebbi kapcsolatba kerülhettem velük, adott esetben még egy-két trükköt is megpróbáltam ellesni tőlük. Emlékszem, mekkora élményt jelentett, ha kicsit foglalkoztak velünk. Talán ezért is élvezem annyira, mikor a kicsikkel lehetek, és megmutathatok nekik néhány fogást – mondta el érdeklődésünkre Berta Ákos, aki mint kiderült, segédedzőként is tevékenykedik a DHK mini korosztálya mellett.

Fotó: Kiss Annamarie

– Nagyon élvezem a közös munkát, kissé tartottam tőle, hogy mennyire terhel majd le, de szerencsére nem megerőltető, hanem éppen ellenkezőleg. Feltölt, mikor a gyerekekkel lehetek, látom, hogy élvezik a foglalkozásokat. Ki kell tapasztalni, kihez miként kell szólni, hogyan lehet hatni rájuk, de ez a része is kedvemre való. Ha az edzések időpontja nem ütközik a mi meccseinkkel, akkor mindig segítek. Jó látni, hogy fejlődnek, a szülőktől is pozitív visszajelzéseket kapok, és én is tudok belőle meríteni, mindig jó szájízzel jövök le a jégről egy-egy edzés után – fogalmazott a DEAC csatára, akit egyelőre kielégít a jelenlegi állapot, de azt sem tartja kizártnak, hogy az aktív évei után akár komolyabban is belevág az edzősködésbe.

HBN


Berta Ákos és Lukács László, a Tankcsapda frontembere
Debrecen - Újabb kulcsjátékosával hosszabbított szerződést a DEAC Erste Ligás jégkorongcsapata, ennek értelmében további egy évig a Debreceni Egyetem együttesét erősíti Berta Ákos csapatkapitány – olvasható a klub hivatalos oldalán. Az idén főként védőként számításba vett, rangidős Berta új kon...

Debrecen - Kecskeméti Áron másodedzővel szerződést hosszabbított az egyetemi klubnál. A klubvezetők továbbra is bizalmat szavaztak a másodedzőként, kapusedzőként és videoelemzőként is eredményesen dolgozó Kecskemétinek. David Musial vezetőedző után újabb egy évvel toldották meg Kecskeméti Áron...