rajzverseny

2019.06.06. 12:00

A Hernádnémetiben élő Fruzsit is díjazták

A hernádnémetiben élő Kovács Fruzsina alkotása bekerült a tíz legizgalmasabb rajz közé a TRV Zrt. rajzpályázatán.

Fruzsi rajza a legjobbak közé került

Forrás: TRV Zrt.

Megszületett Csobbancs, a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. új kabalafigurája. A kedves vízi manó és ifjú alkotója hétfőn délután mutatkozott be a sajtónak a szolnoki Megyeházán.

A díjazott gyerekek

A TRV Zrt. még februárban írt ki egy rajzpályázatot általános iskolás korú gyermekek számára. Az volt a cég kérése, hogy a kisdiákok álmodják meg, majd rajzolják le azt a figurát, mely szerintük a leginkább szimbolizálja a Vízműveket, annak feladatát, tevékenységét. A felhívásra több mint ötszáz rajz érkezett az ország számos részéből. Az egyik legszebb rajz tulajdonosa a Hernádnémetiben élő és tanuló, ötödik osztályos Kovács Fruzsina lett. Alkotása bekerült a tíz legizgalmasabb rajz közé.

Fruzsi a Hernádnémeti Református Általános Iskola, Két Tanítási Nyelvű és Alapfokú Művészeti Iskola ötödikese. A kislány a hős Víz-Kapitányt rajzolta le, jutalma egy fantasztikus ajándékcsomag volt. Művét hamarosan a Társaság szolnoki központjában rendezett kiállításon is bemutatják a többi nyertes alkotással együtt.

A számos pályamű, javaslat közül végül Csobbancs lett a győztes, aki plüss-testet is öltött. Alkotója a szolnoki Dér Janka.

Bakondi Patrik, a Társaság vezérigazgatója az ünnepségen elmondta: bár a cég fő tevékenysége az ivóvízszolgáltatás és az öntözővíz biztosítása hat Kelet-Magyarországi megyében, fontos célja a környezetvédelem valamint az ehhez kapcsolódó szemléletformálás is. Hiszen ivóvizünk sérülékeny, így azt különösen óvni kell. A legfiatalabb korosztály fogékony e témára, ezt mutatja a rengeteg beérkezett pályamű is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában