Kulcsár-Székely Gábor

2019.11.23. 13:03

Verseny? Önkifejezés? Mindegy: mozogjunk!

Ha azt halljuk, hogy sport, egyből a versengésre gondolunk. Arra, hogy törekedni kell a győzelemre.

Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium

Melyiket válasszam?

Forrás: ÉM

Inkább az a fontos, hogy sportoljunk. ,,Tizenkét éves korom óta táncolok” – mondja Tóth-Szántai Kata 11. osztályos tanuló. – „Társas latin és standard táncot tanulok. Ez egy önkifejezési forma: ami mindennap felgyülemlik bennem, azt ki tudom benne élni. Ha táncolok, akkor felszabadultnak és különlegesnek érzem magam” – fogalmaz Kata. Már ebből is látszik, hogy a sportolás nem csak egyszerű testmozgás, és nem csak arra jó, hogy az ember elmondhassa magáról, hogy egészségesen él.

Barczi Mihály osztálytársam például gördeszkázni is szokott. „Nagyon megtetszett nekem, miután láttam róla videókat a neten” – mondta Mihály, aki szintén 11. osztályos. – Az első próbálkozások fájdalmasak voltak, de rájöttem, hogy szeretem az adrenalinsokkot, és nagyon nagy szabadságot ad nekem ez a mozgás. Általában vasárnap reggel lemegyünk a Factory Arénába, és rövid bemelegítés után kiválasztunk egy mozdulatot, amit addig gyakorlunk, amíg nem megy tökéletesen. Ilyenek például az alaptrükkökből összerakott kombinációk: a „kick flipp”, amikor felugrunk a levegőbe és a deszka pörög a lábunk alatt, vagy a „noise manual”, amiben a súlypontot előre kell dönteni és a deszka két első kerekén gurulunk.

Minél hamarabb!

– Mikor kell elkezdeni sportolni? – Minél hamarabb – válaszolja Soltész Adrienn testnevelő tanár a Zrínyi Ilona Gimnáziumból. – Manapság főként, mert mozgásszegény életmódot élünk. Szerinte érdemes sokféle sportot kipróbálni, hogy megtalálhassuk azt a mozgásformát, mi a legjobban illik hozzánk.

Kulcsár-Székely Gábor 11. d. Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!