BOON Sziréna

2017.03.03. 14:13

„Nyomtatta” a tízezreseket a mezőkeresztesi férfi

Miskolc, Mezőkeresztes - Pénzhamisítás miatt állt bíróság elé egy mezőkeresztesi férfi.

Miskolc, Mezőkeresztes - Pénzhamisítás miatt állt bíróság elé egy mezőkeresztesi férfi.

A Mezőkeresztesen élő fiatalember, F. T. Zs. 2014 őszén – részben az internetről szerzett ötletek alapján – fejébe vette, hogy pénzhamisítással próbálja maga és édesanyja jövedelmét kiegészíteni. Lebukott, így ellene a Miskolci Járásbíróság pénzhamisítás miatt indított büntetőeljárást.

A vádirat szerint a férfi vásárolt egy tintasugaras nyomtatót, amellyel – némi kísérletezés után – 10 ezer forintos bankjegyeket másolt, amelyekre – a hitelesség kedvéért – 2 ezer forintos bankjegyekről levágott fémszálat ragasztott. Egy 10 ezres bankó elkészítése körülbelül 3 ezer forintba került. A hamis bankjegyekkel több boltban sikeresen vásárolt. Ezután rávette édesanyját is, hogy a hamis bankjegyekkel fizessen. Az első bukta 2015 februárjában történt, amikor a Heves megyei rendőrség felvételeket közölt az édesanyjáról, amint a hamis pénzzel fizetett. A felvételeket meglátva a fiú a nyomtatót és a még rendelkezésére álló hamis bankjegyeket a Tiszába dobta.

Újra indult a biznisz

Amikor azonban elült az ügy, újrakezdte a hamis pénz gyártását és felhasználását. Összesen 670 ezer forint értékben vásároltak a hamis bankjegyekkel.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!