Őrizetben maradnak a drogcsempészéssel gyanúsított magyar állampolgárok Kárpátalján

Akt.:
Ungvár – Hatvannapos őrizetet rendelt el az ungvári városi-járási bíróság három, kábítószer-csempészéssel gyanúsított magyar állampolgárral szemben – adták hírül szerdán kárpátaljai hírportálok.

A jelentések szerint a bíróság biztonsági okból rendelte el ezt az intézkedést a három magyar férfival szemben, akiket a rendőrség, a nemzetbiztonsági szolgálat (SZBU) és a katonai ügyészség munkatársainak közös akciója során fogtak el az ukrán-magyar határhoz közeli Nagydobronyban június 8-án este, miközben négy kilogrammnyi ópiumot akartak eladni. Alternatívaként a bíróság fejenként 408 ezer hrivnya (mintegy 4,5 millió forint) óvadékot állapított meg a magyar állampolgárok szabadlábon való védekezéséhez.

Sajtóközlések szerint a három férfi elfogásakor két személygépkocsijukban a nyomozók fehér színű anyagot – feltételezések szerint nyers ópiumot – tartalmazó négy műanyag zacskót találtak. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke elérheti a 20 ezer dollárt.

A magyar állampolgárok ellen a hatóságok kábítószer illegális előállítása, birtoklása és szállítása címén indítottak büntetőeljárást. Ha a bíróság bűnösnek találja őket, 9-től 12 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

– MTI –