Őrizetben a tarcali támadó

Illusztráció
Illusztráció
Tarcal, Szerencs – A rendőrök 72 órán belül azonosították, majd elfogták azt a férfit, aki egy késsel egy 83 éves bácsit és élettársát kényszerítette értékeik átadására.

A Szerencsi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást L. Zoltán 24 éves tarcali lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2015. december 18-án 17 óra után megjelent egy tarcali családi háznál, ahol az ott élő idős párt egy késsel megfenyegette, miközben értékeik átadására szólította fel a rémült nyugdíjasokat.

A házigazda megpróbált ellenállni, így a támadó a kezét megvágta, melynek következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A rabló pár tízezer forinttal elmenekült a helyszínről.

A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a nyomozók azonosították, majd 2015. december 21-én az esti órákban elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyt.

A beismerő vallomást tett terheltet a Szerencsi Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztéssel él előzetes letartóztatásának indítványozására az illetékes járási ügyészségen.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –