Őrizetben a miskolci kifosztók

Miskolc – A rendőrök elfogták azt a két férfit és fiatalkorú társukat, akik egy otthonában tartózkodó, idős, miskolci férfi házába mentek be erőszakkal, majd onnan különböző értékeket tulajdonítottak el.

Rablás és kifosztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság ismeretlen tettesek ellen.

A nyomozás során beszerzett adatok szerint 2015. június 3-án 1 óra és június 5-én 16 óra előtti időszakban három alkalommal is három ismeretlen személy befeszítette egy miskolci ház ajtaját, majd az ingatlant – az otthon tartózkodó 81 éves lakó jelenlétében – átkutatva mobiltelefont, televíziót, televíziós beltéri egységet és rézcsövet tulajdonítottak el. Az utolsó, harmadik esetben a támadók bántalmazták is az idős embert.

A rendőrök a bejelentéstől számított hat napon belül azonosították, majd elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható S. Norbert 24 éves, K. Gábor 42 éves miskolci lakosokat, továbbá 14 éves társukat, akiket gyanúsítotti kihallgatásuk után bűnügyi őrizetbe vettek, majd előterjesztést tettek a Miskolci Járási Ügyészségen előzetes letartóztatásuk indítványozására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –