Őrizetben a mezőkeresztesi emberölés gyanúsítottjai

Akt.:
Őrizetben a mezőkeresztesi emberölés gyanúsítottjai
Őrizetben a mezőkeresztesi emberölés gyanúsítottjai
Mezőkeresztes – A rendőrök két órán belül elfogták, majd őrizetbe vették a két támadót.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2015. január 12-én 19 óra 10 perckor érkezett telefonos bejelentés, hogy egy mezőkeresztesi családi házban idegen, „gyanús külsejű” személyeket láttak mozogni.

A járőrök a bejelentést követően haladéktalanul a helyszínre mentek, ahol a ház 66 éves tulajdonosának holttestére bukkantak. Az ügyben elvégzett szemle adatai alapján a férfi bűncselekmény áldozata lett, akit támadói olyan súlyosan bántalmaztak, hogy a helyszínen elhalálozott.

A bevezetett forrónyomos intézkedések eredményeként a rendőrök a bejelentéstől számított két órán belül mindkét feltételezett elkövetőt elfogták, előállították, majd bűnügyi őrizetbe vették.

A mezőkeresztesi 36 éves F. Józseffel és 15 éves, még fiatalkorú társával szemben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A nyomozóhatóság előterjesztéssel él az illetékes megyei főügyészségen a terheltek előzetes letartóztatásának indítványozására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –