Őrizetben a szendrőládi fiatalkorú rabló

Akt.:
Kazincbarcika, Sajószentpéter – Három évvel idősebb fiú mobiltelefonját akarta erőszakkal elvenni egy sajószentpéteri buszmegállóban.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 15 éves szendrőládi fiúval szemben.

A nyomozás kiinduló adatai szerint 2015. június 6-án 18 óra körüli időben egy sajószentpéteri buszmegállóban egy 18 éves fiataltól akkor még ismeretlen fiú megkérdezte a pontos időt és elkérte a mobiltelefonját, majd miután azt nem kapta meg, kitépte a sértett füléből a telefonhoz csatlakoztatott fülhallgatót. Az áldozat az erőszakoskodó keze után nyúlt, aki a fülhallgató megtartása érdekében előbb ököllel megütötte a sértettet, majd a mobiltelefon-tartozékkal együtt elmenekült a helyszínről.

A rendőrségre érkezett bejelentést követően a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Sajószentpéteri Rendőrőrsének munkatársai egy órán belül a helyszín közelében elfogták, előállították, majd bűnügyi őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalkorú fiút.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság előterjesztést tesz az illetékes járási ügyészségen a már más ügyekben is büntetőeljárás hatálya alatt álló, 15 éves terhelt előzetes letartóztatásának indítványozására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –