Őrizetben a dorongos miskolci rabló

Őrizetben a dorongos miskolci rabló
Miskolc –  Alig egy kilométer előnyt szerezhetett csak magának az a rabló, akit rövid idő alatt, szinte azonnal elfogtak a miskolci rendőrök.

Miskolc belvárosában május 9-én a hajnali órákban egy sörözőbe belépett egy férfi, majd kabátját azon nyomban a fejére húzta. Az arcát eltakaró vendég a pultostól a bevételt követelte és kérésének nyomatékaként egy doronggal bántalmazta a nőt. Az ellenállást látva a tettes értékek nélkül elmenekült a helyszínről. A sértett a támadás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A forró nyomos intézkedések eredményeként a járőrök jó hely és személyismeretük alapján a bűncselekmény helyszínétől majd egy kilométerre elfogták a rablási kísérlet elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. A 43 éves elkövető beismerte tettét, és többek között elmondta még, hogy már csak pár méter hiányzott ahhoz, hogy haza érjen, így voltaképpen a rendőrök a kapuja előtt fogták el dorongos rablót.

A Miskolci Rendőrkapitányság rablás kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 43 éves férfival szemben, egyben előterjesztést tett előzetese letartóztatásának bírósági elrendelésére.

Információs háttér:

Büntető Törvénykönyv – Rablás: „Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyez, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

– A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda –