Őrizetben a bánhorváti fogva tartó

Akt.:
Őrizetben a bánhorváti fogva tartó
Bánhorváti – Bántalmazta, házába zárta és megöléssel fenyegette élettársát.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási központjába 2013. augusztus 26-án este háromnegyed hétkor érkezett állampolgári bejelentés alapján mentek ki intézkedni egy bánhorváti családi házhoz a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság munkatársai.A sértett szüleinek bejelentése alapján lányukat és annak kiskorú gyermekét élettársa házukból nem engedi ki. A hozzátartozók elmondása szerint a férfi élettársát többször bántalmazta, és őket is öléssel fenyegette meg. A bejelentésben foglaltak alapján felmerült a gyanúja, hogy a fogva tartó akár lőfegyverrel is rendelkezhet.

A kiérkező rendőrök körbekerítették az ingatlant, majd felszólították a bent tartózkodó férfit, hogy jöjjön ki és adja meg magát. A személy az egyenruhások felszólításának eleget téve kijött a házból, amit követően a járőrök testi kényszert és bilincset alkalmazva elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították.

A férfi ingatlanában tartott házkutatás során a nyomozók nem találtak lőfegyvert. Az élettársát bántalmazó és fogva tartó gyanúsított kihallgatása során a vallomástételt megtagadta.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 38 éves G. Sándort személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt megindított büntetőeljárásban őrizetbe vette és előterjesztést tesz előzetes letartóztatásának bírósági elrendelése érdekében.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –