Őrizetbe vettek egy francia férfit, aki iszlamista támadás sérültjének állította be magát

Párizs – Őrizetbe vette a francia rendőrség kedden a Restos du Coeur nevű segélyszervezet egyik helyi vezetőjét, amiért múlt héten azt állította, hogy két iszlamista támadó megsebesítette Párizs Montreuil nevű elővárosában – közölték rendőrségi források.

A nyomozók azt gyanítják, hogy a férfi hazudott. “Kitalált bűntett bejelentése miatt vettük őrizetbe” – erősítette meg a rendőrség a TF1 kereskedelmi televízió értesülését.

A hasán és a kulcscsontján megsérült férfi múlt pénteken maga hívta fel a rendőrséget azzal, hogy a munkahelyén rátámadt egy férfi és egy nő. Elmondása szerint a férfi baltával akarta megütni, de sikerült kitérnie az ütés elől, viszont a nő többször megszúrta egy késsel.

A 60 éves önkéntes azt is állította, hogy a pár Allah akbar! felkiáltással támadt rá, majd elmenekült a helyszínről. A férfit kórházba szállították, nem volt életveszélyben.

A rendőrség először szándékos emberölési kísérlet gyanújával indított eljárást, de az iszlamista támadásra utaló jeleket már akkor is óvatosan kezelte, és arra hívta fel a figyelmet, hogy előbb ki kell vizsgálni a támadók pszichológiai állapotát és viszonyukat az áldozatukkal.

Az ügyben a bűnügyi rendőrség indított vizsgálatot, a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege nem is foglalkozott a támadással.

Szemtanúk hiányában a nyomozók gyorsan arra kezdtek gyanakodni, hogy a férfi csak kitalálta, hogy megtámadták.

– MTI –